A Google Adwords Továbbfejlesztett kampányok újabb fejezetéhez érkezett, ezúttal a Hirdetésbővítmények kerültek fejlesztésre. Aki 2013. szeptember 23-áig nem végzi el személyesen a frissítést, annak a Google Adwords rendszerében automatikusan frissítésre kerülnek a kampányai, de ez nem minden hirdetést fog előnyösen érinteni.

A Google Adwords Hirdetésbővítményeket érintő fejlesztés fő célja, hogy minden internetezésre használt eszközön hatékonyan tudjanak működni a hirdetési kampányok. A fejlesztés főbb pontjai:

  • A bővítményeket Hirdetéscsoport szinten lehet beállítani, így célzottabban megadhatjuk, hogy melyik hirdetéshez melyik bővítményt szeretnénk használni.
  • Jobban használható statisztikák: Példának okáért megnézhetjük, hogy az egyes belső linkek hogyan teljesítettek, ennek használatával hatékonyabbá tehetjük a kampányt.
  • Mobilspecifikus üzenetek és telefonszámok megjelenítése a hirdetésben
  • A bővítmények ütemezése: beállíthatjuk, hogy mely napokon, hány órától, hány óráig jelenjen meg egy bővítmény. Ez például azért lehet hasznos, mert beállíthatjuk, hogy a telefonszám csak nyitvatartási időben jelenjen meg a hirdetéshez.

A fenti frissítések előnyei miatt már most érdemes lehet átállni a fejlesztett verzióra, de aki nem él ezzel a lehetőséggel, annak a rendszerben szeptember 23-án átállítják a bővítményeit, hogy a frissített verzióval összhangba kerüljön. Van két szabály, aminek ha nem felel meg egy felhasználó régi beállítása, akkor annak a hirdetésbővítményét szeptember 23-tól letiltják:

  • A belső link szövege max. 25 karakteres lehet. A Google Adwords csapata úgy tapasztalta, hogy a rövidebb, tömörebben megfogalmazott belső linkek hatékonyabbak tudnak lenni.
  • Egyedi belső linkek: A hirdetéscsoport minden új belső linkjének egyedi tartalomra, céloldalra kell mutatnia.

Mivel már nem egészen két hét áll rendelkezésre az átállásig, javasoljuk, hogy minél előbb lépjen be fiókjába és frissítse a kampányokat, mivel a gyors átállás akár jelentős hasznot is hozhat az ön számára.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingkalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr905508987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása