google-maps.jpgAmikor új, ismeretlen környékre kell mennünk, akkor sokat segít egy jó térkép, vagy egy navigációs eszköz. Még így is előfordul, hogy rossz helyen kanyarodunk le, vagy nem találjuk az adott címet. Számunkra elképzelhetetlenül nehezebb dolga lehet egy új, ismeretlen helyre jutáskor annak a 36 millió vak, vagy annak a 217 millió súlyosan látássérült embernek, aki a világon él.

Wakana Sugiyama, üzleti elemző, aki a Google Maps látássérültek számára készült fejlesztésében, mint tanácsadó vett részt elmondta, hogy amíg ismerős terepen mozog, teljes magabiztossággal teszi azt, annak ellenére, hogy teljesen vak. Azonban, ha egy új, számára ismeretlen helyre kell elindulnia, akkor segítségre szorul.

A Google térkép részletes hangutasításokkal segít a látássérülteknek eligazodni

A Látás világnapja alkalmából a Google Maps új funkciót vezet be, amely a látássérülteknek részletesebb hangos útmutatásokkal, információkkal segít a gyalogos közlekedésben. A Google Maps a használat közben proaktívan tudatja velünk, hogy helyes irányban haladunk-e, a megtett távolságot, a következő fordulásig megteendő távot, valamint mikor kell lefordulnunk és merre. A nagyobb, forgalmasabb kereszteződéseket is előre jelzi a funkció, valamint akkor is figyelmeztet, ha letérünk a kijelölt útvonalról.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingkalkulator.blog.hu/api/trackback/id/tr8515222050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása